Porterstek

Kommentera
1,5 kg fransyska eller innanlår
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 flaskor porter á 33 cl
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
0,5 dl kinesisk soja
7 vitpepparkorn
7 enbär
1 krm torkad timjan
3 dl vispgrädde
1 msk maizena redning
salt, vitpeppar
 
1. Skala och skiva lök och vitlök. 
2. Koka upp porter, saft, soja, kryddor, lök och vitlök i en gryta.
3. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme ca 90 min, till en innertemperatur på 75°.
4. Ta upp köttet och låt det vila. Sila ner 6 dl av skyn i en kastrull. Tillsätt grädde och koka ihop ca 8 min. Red av med maizena redning och smaka av med salt och peppar.
 
Servera med rostad potatis och kokta morötter samt svartvinbärsgelé.