Pulled pork

Kommentera
1 kg benfri fläskkarré (med mycket insprängt fett)
3 tsk salt
3 tsk rökt paprikapulver
3 tsk svartpeppar
2 st gula lökar
1 st solovitlök (eller 4 klyftor)
3-5 dl BBQ-sås (Santa Maria funkar bra)
Öl
 
Bröd, inlagd rödlök och guacamole till servering
 
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Gnid in köttet med salt, paprikapulver och peppar. Lägg i en gjutjärnsgryta. 
3. Skala lök och vitlök samt klyfta. Lägg runt köttet.
4. Häll över BBQ-såsen och 0,5 - 1 burk öl. 
5. Sätt på locket och ställ i nedre delen av ugnen 5-6 timmar eller mer. 
6. Prova om köttet är klart genom att dra isär det med två gafflar. Faller köttet inte isär så låt det gå 1-2 timmar till i ugnen. 
7. När köttet är klart drar du isär det med gafflarna och blandar med saften och löken. Ibland behövs ytterligare salt.