4 portioner
3 dl matvete som kokas med 1 tärning grönsaksbuljong
ca 600 g kolja, eller annan vit fisk
300 g haricots verts
Smör till stekning
Vetemjöl
2,5 dl mjölk
1 dl creme fraiche
2 msk tomattapenade
Grönsaksbuljong
Oregano, svartpeppar, salt
1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen tillsammans med grönsaksbuljong
2. Smält cirka 1 msk smör smör i en stekpanna med högre kanter och rör ned 1 msk vetemjöl. Vispa ned 2,5 dl mjölk lite i taget.
3. Tillsätt creme fraiche, tomattapenade, 0,5 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk torkad oregano och 2 krm svartpeppar. Koka upp under omrörning.
4. Dela koljan i portionsbitar och strö på 1 tsk salt. Lägg ned fisken i såsen och låt sjuda 5-7 minuter under lock.
5. Koka 300 g haricots verts.
6. Strö finhackade blad från en halv kruka persilja över fisken och servera med nykokt matvete och haricots verts.