En kaka i sockerkaksform
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5 g saffran
1,3 krm romessens (det går även bra att använda en skvätt vanlig rom istället)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Kokosflingor
Florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
3. Smält smöret tillsammans med saffran. Rör i mjölk och romessens. Blanda samman med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver och vänd ned i smeten.
5. Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokos.
6. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp.
8. Pudra med florsocker vid servering.