Botten
110 gram smör
2,25 dl socker
1 msk vit sirap
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
Mousse
6 gelatinblad
1,25 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
250 g mascarponeost
4 dl vispgrädde
0,5 dl tropisk koncentrerad juice
4 passionsfrukter
Gelé
3 passionsfrukter
2 dl passionfruktjuice
3 gelatinblad
1. Chokladbotten: Vispa smör, socker och sirap pösigt.
2. Rör ner äggen.
3. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao.
4. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Rör om.
5. Bred ut smeten i en smörad och bröad springform.
6. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.
1. Mousse: Blötlägg 6 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
2. Vispa grädden löst i en bunke.
3. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker i en annan bunke.
4. Vispa ned mascarponen i äggsmeten.
5. Värm juicen och frukten på svag värme i en kastrull.
6. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält ett i taget i juicen.
7. Vispa ner juicen i äggsmeten och vänd till sist ned den vispade grädden.
8. Häll moussen över den svala chokladbottnen. Försök jämna till ytan så mycket som möjligt och låt stelna i kylen i formen.
1. Gelén: Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter.
2. Värm 0,5 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Smält gelatinbladen ett i taget.
3. Häll i resten av juicen och passionsfrukterna och rör om.
4. Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen.
5. Låt stelna minst 4 timmar i kylen och lossa därefter tårtan från formen. Dekorera med passionsfrukt och jordgubbar.