3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
0,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal från 1 lime
100 g cream cheese
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt.
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
4. Tillsätt solrosolja och morötterna.
5. Fyll smeten i en smord och bröad springform, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
7. Frosting: Vispa alla ingredienser krämigt och bred över morotskakan.