Bottnar
110 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (ca 3 ägg)
2 msk strösocker
Några droppar karamellfärg
1. Blanda samman mandelmjöl och florsocker noga.
2. Vispa äggvita och socker till ett fast skum.
3. Vänd ned mandelblandningen + några droppar karamellfärg och blanda samman till en jämn smet.
4. Spritsa ut klickar stora som femkronor på två plåtar med bakplåtspapper.
5. Låt kakorna vila på sina plåtar i cirka 60 minuter.
6. Grädda kakorna i omgångar längst ned i ugnen i cirka 20 minuter (125 grader).
7. Låt kakorna svalna och lossa sedan från pappret.
Fyllning
Chokladkräm
35 g smör
200 g ljus blockchoklad
1 dl vispgrädde
1. Värm upp grädde och choklad i en kastrull.
2. Tillsätt smöret när chokladen smält.
3. Låt stelna i kyl.
Limesmörkräm
100 g rumsvarmt smör
2 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Grön karamellfärg
Skal och saft från en lime
1. Blanda samman och smaka av.