Linas smörgåstårta med kyckling

Kommentera
6-7 personer, 10-12 bitar
 
Strimlad kycklingfilé
100 g hackade torkade aprikoser
1 hackad rödlök
Gräslök, klippt
En burk soltorkade tomater + lite av spadet
500 g cream cheese
300 g turkisk yoghurt
Salt, peppar
Bröd, ex. formfranska eller polar/hönökaka
2 paket bacon eller lufttorkad skinka
2 dl creme fraiche
 
Tomat, gurka, ruccola till dekoration.
 
1. Blanda samman kyckling, aprikos, rödlök, gräslök, soltorkad tomat, cream cheese samt yoghurt. 
2. Skär av kantbitarna på brödet och pussla samman bottnarna. 
3. Lägg ihop smörgåstårtan med två lager och toppa med ett brödlager.
4. Spackla tårtan med creme fraiche. 
5. Låt stå över natten.
6. Knaperstek 1 paket bacon och smula sönder.
7. Lägg resterande baconskivor mellan papper och plåt och gör chips i ugnen. 190 grader i cirka 15 minuter.
8. Dekorera tårtan med ruccola, gurka, tomat, bacon och chips samt rödlök.