Köttbullar i champinjonsås med kokt potatis

Kommentera
4 portioner
 
500 g nötfärs
250 g champinjoner
ca 900 g potatis
1 gul lök
4 dl mjölk
2 dl grädde
Kinesisk soja
Salt, svartpeppar
Smör att steka i
Vetemjöl
Köttbuljongtärning
Morötter
 
1. Koka potatisen. 
2. Klyfta 250 g champinjoner och stek i smör. Lägg över på ett fat. 
3. Grovriv en gul lök och blanda med köttfärsen, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 dl mjölk. Blanda väl och forma till 12 stora köttbullar.
4. Bryn köttbullarna försiktigt runtom i lite smör ca 5-6 minuter.
5. Rör ut 1 msk vetemjöl i några matskedar vatten till en jämn redning och vispa ner 3 dl mjölk, 2 dl grädde och 2 msk kinesisk soja. Häll blandningen runt köttbullarna. 
6. Smula ner 1 tärning köttbuljong i pannan och lägg ned stekt svamp. Låt koka upp, sänk värmen och puttra under lock i cirka 10 minuter eller tills köttbullarna är genomstekta. Vänd dem efter halva tiden. 
7. Riv ca 300 gram morötter och servera.