2 stycken kanellängder
10 dl vetemjöl
150 g smör
50 g jäst
3 dl mjölk
1 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
Fyllning:
150 g smör
1 msk kanel
1 dl socker
Pärlsocker och ägg
1. Värm mjölk, smör och kanel i en kastrull till 37 grader.
2. Smula ned jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen.
3. Rör ner socker, salt, ägg och vetemjöl.
4. Arbeta ihop degen ordentligt och låt jäsa cirka en timme.
5. Rör ihop fyllningen genom att blanda samtliga ingredienser.
6. Knåda degen och dela därefter i två bitar.
7. Kavla ut degarna till två rektangulära ark, bred på fyllningen och rulla ihop.
8. Lägg längderna på bakplåtspapper och klipp sedan djupa jack i rullen med 1,5 cm mellanrum. Vik sedan omlott.
9. Jäs under duk i en timme.
10. Pensla med ägg och pärlsocker.
11. Grädde i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, 175 grader.