4 portioner
Potatis
500 g morötter
500 g kalvfärs, eller annan köttfärs
1/2 purjolök
Ströbröd
2 dl mjölk
1 dl grädde
Köttbuljong eller fond
Vetemjöl eller redning
Olja
Kinesisk soja
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Koka cirka 900 g potatis.
3. Strimla purjolöken och blanda med 0,5 dl ströbröd, 2 dl mjölk, 2 msk olja, 2 msk kinesisk soja och svartpeppar.
4. Blanda ned kalvfärsen och forma till en limpa. Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.
5. Skala och skär 500 g morötter i slantar. Koka dem mjuka.
6. Häll skyn från limpan genom en sil ner i en kastrull. Tillsätt 1 dl grädde, 2 dl vatten, 1 köttbuljongtärning och 1 tsk kinesisk soja. Låt koka några minuter med redning. Salta och peppra efter smak.
7. Servera kalvfärslimpan med kokt potatis, morötter och sås. Eventuellt med rårörda lingon!