Chokladrutor med mumsig glasyr

Kommentera
12 stycken
 
150 g smör
2 tsk kakao
2 dl strösocker
2 vispade ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g hackade valnötter
 
Glasyr:
75 g osaltat smör
1 msk kakao
3 dl florsocker
2 msk mjölk
 
1. Smält 50 g av smöret i en kastrull och rör ner kakao.
2. Vispa resten av smöret tillsammans med socker och ägg. 
3. Rör ner smör och kakao-blandningen.
4. Blanda mjöl, bakpulver och valnötter och vänd ned i smeten.
5. Häll i en cirka 18 cm rektangulär form. Grädda i ca 35 minuter i 175 grader.
6. Glasyr: Smält smöret med kakao och tillsätt florsocker - lite i taget. 
7. Tillsätt mjölken och vispa med elvisp.
8. Bred ut glasyren över kakan (som hunnit svalna något). Dela sedan i 12 bitar. Låt stelna i kylen innan formen tas bort.