50 g jäst
3 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
150 g smör
10-12 dl vetemjöl
Fyllning:
3 stora svenska äpplen
100 g smör
1 dl socker
1 msk kanel
2 dl riven mandelmassa
Mandelflarn och ägg till pensling
1. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken (37 grader)
2. Blanda ned socker, smör och ägg.
3. Arbeta in mjölket och låt jäsa cirka 60 minuter.
4. Fyllningen: Riv äpplen och mandelmassa på rivjärnets grova sida. Stek i stekpanna tillsammans med socker och kanel. Tillsätt till sist smöret.
5. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och klipp i centimetertjocka bitar.
6. Låt jäsa ytterligare 60 minuter på bakplåtspapper under bakduk.
7. Pensla bullarna med ägg och strö över mandelflarn.
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter i 200 grader.